Loonbeslag in Duitsland – hoe pak ik dat aan?

Geschreven door: <a href="https://www.grensoverschrijdendwerken.nl/author/thomasdil/" target="_self">Thomas Dillmann</a>

Geschreven door: Thomas Dillmann

27 oktober 2022

Auteurs: Thomas Dillmann en Theresia Neuhöfer, beiden werkzaam als Rechtsanwalt(in), Thomas tegelijk ook als notaris, bij advocatenkantoor ALPMANN FRÖHLICH (dillmann@alpmann-froehlich.de, neuhoefer@alpmann-froehlich.de, www.alpmann-froehlich.de/nl)

Zoals bekend zijn “gelijk hebben”, “gelijk krijgen” en vervolgens het “gelijk afdwingen” drie verschillende dingen. Dit laatste lijkt bijzonder moeilijk wanneer de onderliggende feiten grensoverschrijdend zijn en de vordering op vermogen van de debiteur in het buitenland (Duitsland) dient te worden verhaald. Belangrijk is hierbij de juiste stappen te zetten. In het volgende artikel willen wij de algemene procedure, de verschillen en de valkuilen voor (grensoverschrijdend) loonbeslag in Duitsland uiteenzetten.

Voor de volledige inhoud dient u in te loggen

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Sluit een abonnement af

Aanmelden voor bestaande gebruikers
Loading...
   
Gepubliceerd in: Vakblad 50, 2022

Vakblad

Vakblad Grensoverschrijdend Werken nr 64

Het Vakblad Grensoverschrijdend Werken is een nieuwe, onafhankelijke informatiebron voor actuele ontwikkelingen en achtergronden op het gebied van internationale arbeid. De onderwerpen zijn: fiscaliteit, sociale zekerheid, arbeidsrecht, migratierecht, pensioen, vermogensrecht en familierecht. Het heeft een insteek gericht op de actualiteit.

Nog geen abonnement?

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken?

Neem een abonnement

Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.

Log in