Auteurs: Marlena Holdermans Msc. LLM en Olivier Pereira Flinterman Msc. Beiden zijn MAP-zaakbehandelaar bij de Belastingdienst. Dit artikel is op persoonlijke titel geschreven.
Op 15 november jongstleden werden door de OESO de jaarlijkse MAP awards uitgereikt. Het Nederlandse MAP-team won voor het tweede opeenvolgende jaar twee awards voor het effectief en tijdig behandelen van MAP-zaken. Het aantal zaken is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen.(1) Dat is niet verwonderlijk, nu grensoverschrijdend wonen, werken en pensioneren ook alsmaar toeneemt. Hoewel steeds meer belastingplichtigen de weg naar de MAP weten te vinden is lang niet iedereen bekend met deze procedure. In dit artikel lichten we toe wat een MAP is, waar deze procedure voor dient en hoe de procedure verloopt. We besteden daarbij onder meer aandacht aan de procedurele vereisten, mogelijke rechtsgronden voor een MAP-verzoek en de verhouding van de MAP tot nationale rechtsmiddelen. We sluiten af met enkele illustratieve praktijkvoorbeelden.
Voor de volledige inhoud dient u in te loggen
Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.
Sluit een abonnement af