Pensioenseminar 2019: wat kan de beste van de klas nog leren?

Stefan Bemelmans Geschreven door 22-04-2019

Auteurs: mr. S.H.W.A. (Stefan) Bemelmans en mr. drs. P.J.T. (Pim) Mertens, respectievelijk Promovendus aan Maastricht University/Expertisecentrum ITEM en de Universiteit Hasselt en Wetenschappelijk coördinator bij Expertisecentrum ITEM

Op maandag 28 januari 2019 vond het 8ste Pensioenseminar bij Universiteit Maastricht plaats. Het thema ‘Pensioen: Outside In – Pensioen in Europa: Nederland de laatste dinosaurus?’ werd vanuit de wetenschap, praktijk en politiek belicht. Volgens Janwillem Bouma (voorzitter PensionsEurope) dient Europa niet alleen oog te hebben voor Nederland, maar dient Nederland ook oog voor Europa en de andere lidstaten te hebben. Gezien de Europeesrechtelijke vrijheid van arbeid heeft Europa immers wel degelijk met pensioen te maken. Er blijft echter een spanningsboog bestaan tussen het lokale arbeidsrechtelijke denken en het Europese product gedreven denken. Dit artikel licht de bevindingen, aanbevelingen en conclusies uit die in dit Pensioenseminar aan bod zijn gekomen.

Voor deze inhoud dient u in te loggen.

Wilt u meer lezen en altijd op de hoogte zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van grensoverschrijdend werken? Sluit een abonnement af. Heeft u al een abonnement, dan kunt u uiteraard inloggen.