Herziene Europese blauwe kaart: welkome aanvulling op immigratieregelingen voor buitenlands talent

Tijd: 9.30 - 12.45 uur
Locatie: Seats2Meet Centraal Station
Stad: Utrecht

Tot op heden is de kennismigrantvergunning vrijwel altijd de optie waarvoor wordt gekozen als men medewerkers aanneemt die niet de nationaliteit van een EU/EEA-lidstaat of Zwitserland hebben. Met de implementatie van de herziene richtlijn Europese blauwe kaart komt er wellicht een interessante optie bij. In dit seminar gaan we diep in op deze herziene Europese blauwe kaart, de totstandkoming, de overeenkomsten en de verschillen met de bestaande regelingen voor verblijfs- en werkvergunningen.

 • Omschrijving Open or Close

  Steeds duidelijker ontstaat er een ‘strijd’ tussen de verschillende ontwikkelde economieën om de hoogopgeleide werknemers. Tegen deze achtergrond is in 2009 de Richtlijn Europese blauwe kaart aangenomen door de EU-lidstaten. Echter verschilt het ‘succes’ van de Europese blauwe kaart sterk van lidstaat tot lidstaat. De wereldwijd strijd om talent is echter niet gaan liggen en dit heeft ervoor gezorgd dat vanuit de EU hard gewerkt is aan een herziene Richtlijn Europese blauwe kaart.

  In dit seminar zullen wij kijken naar de totstandkoming van de herziene Europese blauwe kaart en de implementatie daarvan in Nederland. Daarbij gaan we de nieuwe Europese blauwe kaart vergelijken met de bestaande regelingen voor verblijfs- en werkvergunningen, zoals de kennismigrantenregeling, de Intra-Corporate Transferee (ICT-)regeling en de Gecombineerde Vergunning voor Verblijf en Arbeid. Zodoende kijken wij wat de Europese blauwe kaart toevoegt en welke opties dit biedt voor Nederlandse bedrijven. Vragen die daarbij centraal zullen staan zijn: Wat zijn de voorwaarden voor de Europese blauwe kaart? Wat zijn de voordelen ten opzichte van de verblijfsvergunning als kennismigrant? En wat betekent dit voor mobiliteit binnen de EU?

  Dit seminar is gericht op Global Mobility-, payroll-, belasting- en HR-medewerkers die meer willen weten over het Nederlands Corporate immigratierecht. Meld je aan en leer meer over de herziene Europese blauwe kaart en welke opties dit kan bieden voor bedrijven en hun Global Mobility beleid.

 • Sprekers Open or Close

  De sprekers tijdens dit webinar zijn Gwen Keller en Simme de Groot.

  Gwen Keller
  Gwen is Immigration Partner bij Hillbrook Expatriate Tax Solutions. Ze heeft vele jaren advieservaring rondom immigratieprocessen en het vinden van oplossingen voor complexe immigratiesituaties. Voordat ze bij Hillbrook kwam, gaf ze onder meer leiding aan het immigratieteam van Deloitte in Nederland en was ze manager binnen de afdeling immigratie van PwC.

  Simme de Groot
  Simme werkt als manager Immigration Services bij Hillbrook Expatriate Tax Solutions. Hij is specialist op het gebied van Nederlands- en Europees immigratierecht. Hij is zijn carrière binnen het immigratierecht begonnen bij Fragomen Global in Brussel en heeft ook verscheidene jaren bij Deloitte in de immigratiepraktijk gewerkt.

 • Programma Open or Close

  De herziene richtlijn Europese blauwe kaart: een welkome aanvulling op de bestaande Nederlandse immigratie regelingen voor buitenlands talent

  09.30 uur  De kennismigrantregeling en de herziene richtlijn Europese blauwe kaart

  • Kader Nederlandse wetgeving rondom het tewerkstellen van medewerkers van buiten de EU
  • Korte refresher kennismigranten- en ICT-regeling
  • De herziene Richtlijn Europese blauwe kaart

  11.00 uur  Pauze

  11.15 uur  Vervolg

  • De Europese blauwe kaart en de verblijfsvergunning als EU langdurig ingezetene
  • Andere actuele ontwikkelingen op het vlak van immigratie
  • Praktijkvragen
 • Voor wie? Open or Close

  Dit seminar is gericht op Global Mobility-, payroll-, belasting- en HR-medewerkers die meer willen weten over het Nederlands Corporate immigratierecht. Meld je aan en leer meer over de herziene Europese blauwe kaart en welke mogelijkheden dit kan bieden voor bedrijven en hun Global Mobility beleid.

 • Algemene informatie Open or Close

  Datum en tijd
  Donderdag 21 november 2024, 9.30 - 12.45 uur.

  Locatie
  Seats2meet Utrecht Centraal Station
  Deze vergaderlocatie is in Hoog Catherijne, naast Utrecht Centraal Station.
  Met het OV: zie de site van Seats2meet Utrecht CS voor de route: https://www.seats2meet.com/nl/locaties/85/seats2meet-utrecht-cs
  Parkeren: onder Seats2meet Utrecht CS zijn enkele parkeergarages. Zie de site van Seats2meet Utrecht CS voor de route: https://www.seats2meet.com/nl/locaties/85/seats2meet-utrecht-cs. Via deze link kun je vooraf een voordelige parkeerkaart reserveren.

  Kosten
  De kosten bedragen € 479,- (excl. btw). Dit is inclusief de gebruikte presentatie en eventuele naslaginformatie, die u digitaal worden verstrekt. U ontvangt tevoren een factuur.

  PE-punten:
  NOB: Volgens de regels van de NOB kunnen leden zelf beoordelen of een cursus passend is. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld
  Register Belastingadviseurs (RB): 3 punten fiscaal in aanvraag
  NBA: Volgens de regels van de NBA kunnen leden zelf beoordelen of deze cursus passend is. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld
  NOvA: Advocaten kunnen op grond van de Verordening Vakbekwaamheid zelf boordelen of deze cursus passend is. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs van deelname ontvangt u een certificaat waarop ondermeer het aantal uren is vermeld
  NIRPA: alleen op verzoek (scholing-kennis)
  NOAB: alleen op verzoek

  PEs2021 25

  Verhinderd?
  Indien u verhinderd bent mag uw plaats altijd door een vervanger worden ingenomen. Tot vier weken voor aanvang kunt u annuleren. Hierbij berekenen wij u €100,- administratiekosten (excl. btw). Bij annulering binnen vier weken voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht.